sunnuntai 1. helmikuuta 2009

Naapurikateutta

*
Kävimme Kiin kanssa viime keskiviikkona Pellossa Länsirajan Kennelkerhon näyttelyharjoituksissa. Meiltä kotoa on Pelloon kuta kuinkin lähelle sata kilometriä, joten siinä voi kukin tahollaan puistella päätään, ja miettiä koiraharrastuksen edullisuutta. Pellossa on ihan upouusi halli, Rohki-halli. Ja mikä parasta, se on tehty nimenomaan koiraharrastajien kohtaamispaikaksi. Toki sitä muutkin voivat käyttää, varsinkin koululaiset, koska se on koulukeskuksen vieressä, mutta koiraharrastajien halli se on. Vielä se oli lämmittämätön ja väliaikaisin valoin, mutta valtavan hieno silti.

Ei voi muuta kuin ihailla pellolaisten rohkeutta. Miten he ovat itseään säästämättä tehneet sen kaiken. Päätöksestä toteutukseen ei ole mennyt sitä totuttua viittä vuotta, vaan aika on laskettu kuukausissa. Eikä heille suinkaan ole rahasäkkiä tiputettu taivaasta, hyvin moni asia on talkoilla maksettu, ja avustukset ovat haussa näin jälkikäteen. Toivon todella, että he avustuksensa saavat. Ja kantavana voimana on tietenkin Lapin ja itse asiassa koko Suomen ehdottomasti paras ja asialleen omistautuvin eläinlääkäri, ja samalla kerhon puheenjohtaja Pekka Salminen.

Rohki-hallissa pyörivät useat tottelevaisuusryhmät ja agilityryhmät. Meiltä vaan on niin turkasen pitkä matka, että ei ole varaa käydä montaa kertaa viikossa, vaikka halua olisikin. Muoniossakin Ounasjokilaakson kennelkerhon palvelus- ja seurakoiraosasto toimii loistavasti pitäen harjoituksia viikottain, Kittilässäkin kerho toimii. No, entäs Kolari sitten?
Häpeäkseni pitää tunnustaa, että pyydetty on, mutta en ole lähtenyt. Itsellä on elämässä niin vahva perhevaihe nyt, että koen juuri ja juuri selviäväni oman koirani kouluttamisesta, puhumattakaan, että alkaisin vetämään jotain ryhmää.
Painetta on kuitenkin oman kerhon perustamiseen, ja koiriahan Kolarissakin on, uusia pentuja on tullut oman huomion mukaan paljon, ja harrastajiakin on. Jotain varmasti pian tapahtuu sillä saralla, mutta mitä, se nähdään aikanaan.

Olen pitkään miettinyt, kun meillä Lapin pienillä kunnilla on niin pitkät välimatkat, mutta kuitenkin innokkaita koirakerhoja, että pitäisi saada jokin yhteinen infofoorumi, josta saisi tiedon naapuriseurojen harjoituksista ja mikä tärkeintä harjoituskisoista, leireistä tai muista epävirallisista koulutustapahtumista. Näin olisi vaikka yhdellä sähköpostilistalla, nettisivulla tai keskustelupalstalla mahdollisuus tavoittaa koko Lapin pienten seurojen ihmiset. Saataisiin leireille ja koulutuksiin aina tuvan täydeltä osallistujia, ja käytettyä hyväksi muiden järjestämät koulutukset. Täällähän kaikki tapahtuu asenteelle (lainattua pellolaisilta): Sole mikhään matka 300 kilometriä suunthaansa, ainakhaan ko on rohki hyä halli.
*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

laskuri